Vacature AdWords Specialist

Weet jij alles over Google AdWords? Weet jij AdWords-campagnes zó op te zetten, zodat organisaties maar een minimaal bedrag voor hun AdWords-advertenties hoeven te betalen? En zoek jij een baan waarbij jij deze kwaliteiten kwijt kunt? Dan pas jij in ons straatje, en dus ook in het straatje van onze opdrachtgevers. Steeds meer van onze opdrachtgevers hebben namelijk een Vacature AdWords Specialist vrij. Zoekmachineoptimalisatie blijft een belangrijk onderdeel van online marketeers, maar er is ook steeds meer vraag naar marketeers die gespecialiseerd zijn op het gebied van Google AdWords. Om alles te weten over deze tool van Google, moet je een expert zijn. Een beetje van SEO en een beetje van SEA is niet  langer wat wij zoeken. Voor de Vacature AdWords Specialist heb jij alle kennis over Google AdWords nodig.

Vacature AdWords SpecialistWat houdt de functie Vacature AdWords Specialist in?

Als jij aangenomen wordt voor de Vacature AdWords Specialist, dan wordt er heel wat van jou verwacht. Je hebt basiskennis van online marketing. Misschien heb je zelfs een tijd als online marketeer gewerkt, maar ging je voorkeur uit naar werken met Google AdWords. Jij weet dan ook hoe je met Google AdWords om moet gaan, je hebt het AdWords-certificaat behaald en je vindt het een uitdaging om het hoogste ROI te halen uit het AdWords-budget van je werkgever.

De functie-eisen voor de Vacature AdWords Specialist bestaat o.a. uit het opzetten, beheren, plannen, budgetteren, monitoren, uitvoeren, optimaliseren en rapporteren van AdWords-campagnes. Dat is precies wat wij bedoelen met ‘een echte expert’. Jij weet namelijk niet alleen hoe je een AdWords-campagne opzet, je bent continu bezig met het verbeteren van die AdWords-advertenties. Dat betekent dat jij ook degene bent die doelstellingen vaststelt die betrekking hebben op Google AdWords. Je staat hierbij in nauw contact met de commerciële afdelingen van je werkgevende organisatie, zodat alles goed op elkaar wordt afgestemd.

Waarom die afstemming tussen verschillende afdelingen zo belangrijk is? Omdat jouw taken niet ophouden bij het verhogen van traffic naar de website(s) van je werkgever. Indirect is namelijk ook het verzorgen van een hogere click-through-rate een van jouw verantwoordelijkheden. Jij zorgt er namelijk voor dat de advertentie die internetgebruikers te zien krijgen, relevant is voor degene die erop klikt. Dit zorgt ervoor dat zij doorklikken naar andere pagina’s op jouw website. Deze relevantie en afstemming tussen pagina’s bespreek jij onder meer met de online marketingafdeling. Want als jij ziet dat mensen niet doorklikken en jij denkt te weten dat dit komt door de opbouw van de website, dan houd jij uiteraard niet je mond. Jij neemt initiatief en gaat in gesprek met andere betrokkenen, om zo samen het beste uit de website te halen.

Algemene functie-eisen Vacature AdWords Specialist

Wat precies van jou verwacht wordt bij het invullen van de Vacature AdWords Specialist, hangt uiteraard af van de opdrachtgever. In het algemeen stellen werkgevers de volgende kenmerken van een AdWords specialist op prijs:

  • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding Commerciële Economie of een soortgelijke afgeronde opleiding;
  • Je hebt werkervaring als online marketeer of AdWords specialist;
  • Je hebt minimaal het certificaat ‘AdWords Fundamentals’ behaald;
  • Je hebt een commerciële instelling.

Waar kom je te werken?

Als je solliciteert op onze Vacature AdWords Specialist, dan ben je er zeker van dat je bij een inspirerende organisatie komt te werken die perfect aansluit op jouw verwachtingen van een nieuwe werkplek. Reageer op een van de vacatures, stuur een open sollicitatie of bel ons simpelweg even op voor de mogelijkheden. Ons belangrijkste doel is om inspirerende werkgevers en gemotiveerde werknemers samen te brengen en om daarbij de ideale match te vinden, zodat jij je thuis voelt op je nieuwe plek.

Reageren op de Vacature AdWords Specialist bij Immenso

Reageren op de Vacature AdWords Specialist doe je door je in te schrijven of direct te solliciteren. Heb je gereageerd? Dan handelen wij zo snel mogelijk, zodat wij jou snel op de hoogte kunnen brengen van de volgende stappen. Bestaan die stappen uit een afspraak met ons? Dan is dat een goed teken, want dan zien wij jouw talenten wel zitten. Tijdens een informeel gesprek leren wij elkaar beter kennen en proberen wij te achterhalen of jij inderdaad de geschikte kandidaat bent voor een van onze opdrachtgevers. Als alles goed gaat, durven wij het aan om jou voor te stellen aan jouw potentiële werkgever. Succes!