Vacature Content Marketeer

Dat goede, waardevolle content die goed is ingericht op het gebied van zoekmachineoptimalisatie van groot belang is, hoeven we jou als Content Marketeer natuurlijk niet te vertellen. Organisaties besteden vandaag de dag steeds meer aandacht aan het schrijven van blogs, contentpagina’s en content voor andere webpagina’s. Nu doen de ondernemers met een heel beperkt budget dit in veel gevallen nog zelf. Maar ondernemers met een grotere organisatie die zich bewust zijn van het belang van goede content, doen er goed aan om een Content Marketeer in te zetten. Het vak van de Content Marketeer is dan ook nog nooit zo goed gewaardeerd geweest, als dat het nu is. Ben jij op zoek naar een Vacature Content Marketeer? Lees dan snel verder?

Wat houdt de functie Vacature Content Marketeer in?

Als Content Marketeer ben jij een belangrijk onderdeel van de online marketingafdeling. Het verschilt per organisatie wat precies jouw verantwoordelijkheden zijn. De ene opdrachtgever heeft bijvoorbeeld een Vacature Content Marketeer voor iemand die meedenkt over de complete contentstrategie. In dit geval denk jij mee op strategisch niveau van de organisatie. Jij denkt na over op welke manier content kan bijdragen aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Moet er gebruik worden gemaakt van een blogformule? Zo ja, hoe komt die blogformule er dan uit te zien? Zijn er verschillende rubrieken die wekelijks of maandelijks terugkomen? Wat zijn die rubrieken? Wat is de tone of voice van de blogs en andere content? Zijn er nieuwe contentpagina’s nodig? Waar komen die contentpagina’s op de website te staan? En hoe ziet de contentkalender eruit? Dit zijn allerlei vragen die jij beantwoordt als content marketeer.

Maar de rol van Content Marketeer kan er ook heel anders uitzien. Jij specialiseert je bijvoorbeeld in de uitvoering van de contentstrategie. In dit geval denk jij niet (of in mindere mate) mee op strategisch niveau, maar houd jij je voornamelijk bezig met het schrijven van de content die in de contentstrategie is vastgesteld. Uiteraard heb jij enige vrijheid in het bedenken van onderwerpen en invalshoeken van content. Het is daarom belangrijk dat jij creatief kunt nadenken over de onderwerpen die relevant zijn voor jouw werkgever. Met andere woorden: jouw fantasie over interessante berichten houdt niet op bij de standaard invalshoeken als ‘wat is het?’, maar gaat verder. Een goede Content Marketeer speelt met onderwerpen en zorgt er op deze manier voor dat websites interessant, boeiend en inspirerend zijn. Een website zonder goede content is gedoemd te mislukken. Een grote verantwoordelijkheid dus!

Vacature Content MarketeerAlgemene functie-eisen Vacature Content Marketeer

Iedere organisatie is anders en dat zorgt ervoor dat ook de eisen van iedere potentiële werkgever anders zijn. De ene werkgever hecht meer waarde aan de opleiding die een kandidaat genoten heeft, terwijl de andere werkgever meer kijkt naar de opgedane relevante werkervaring. Toch zijn er een aantal eisen die iedere werkgever stelt in een Vacature Content Marketeer:

  • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding Commerciële Economie, Online Communicatie of Journalistiek, of een gelijksoortige afgeronde opleiding;
  • Je schrijft foutloos;
  • Je kunt creatief nadenken over verschillende onderwerpen;
  • Je hebt een commerciële instelling.

Waar kom je te werken?

Als je bij Immenso reageert op een Vacature Content Marketeer, dan kun je er als online professional van op aan dat je op een leuke werkplek terecht komt. Onze opdrachtgevers bestaan namelijk uit een groot aantal leuke, inspirerende en groeiende organisaties die online sterk en actief zijn. Daar zit altijd wel iets voor jou bij. Of je nu op zoek bent naar een organisatie waar je nog veel kunt leren, of naar een organisatie waar jij de leiding hebt over andere online professionals, wij doen er alles aan om jou van de ideale werkplek te voorzien.

Reageren op de Vacature Content Marketeer bij Immenso

Spreekt de Vacature Vontent Marketeer op de website van Immenso je aan? Solliciteren doe je simpel en snel. Solliciteer direct op de vacature stuur je motivatiebrief en cv naar ons op. Zien wij een mooie overeenkomst tussen jou en tussen een van onze opdrachtgevers? Dan gaan wij met jou in gesprek om te zien of onze verwachtingen uitkomen. Als dat het geval is, dan regelen wij een contactmoment, zodat jij zelf kennis kunt maken met je mogelijke nieuwe werkgever. Is alles van beide kanten naar wens? Dan bespreken jullie samen het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden.